Kindertandheelkunde

Kindertandarts Rotterdam

Bij Dental Care Glashaven hebben we speciale aandacht voor kindertandheelkunde, omdat een goede mondgezondheid van jongs af aan begint. We zorgen ervoor dat elk bezoek aan de tandarts voor uw kind een positieve ervaring is, zodat ze zonder angst en met een gezonde glimlach opgroeien.

Onze kindvriendelijke tandartsen controleren zorgvuldig de ontwikkeling van het gebit van uw kind en letten op eventuele problemen zoals gaatjes, tandbederf en tandvleesontstekingen. We begrijpen hoe belangrijk het is om deze problemen vroegtijdig te signaleren en te behandelen om toekomstige complicaties te voorkomen.

De tandarts in Rotterdam

Bij Dental Care Glashaven heten we jonge patiënten van harte welkom. Bent u op zoek naar een kindertandarts? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Via onze website kunt u uw kind eenvoudig online inschrijven. Bent u al patiënt en wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. 

Little cute adorable happy caucasian blond kid girl at dentist office at dentist check-up of dental

Werkwijze

Bij Dental Care Glashaven zorgen we ervoor dat tandartsbezoeken voor kinderen leuk en stressvrij zijn. We beginnen met een speelse en geruststellende omgeving in de wachtkamer. Onze tandarts legt alles duidelijk uit, vaak met behulp van een knuffel of speelgoedtandjes, zodat uw kind weet wat te verwachten.

Tijdens de behandeling gebruiken we kindvriendelijke technieken en houden we regelmatig pauzes om te checken hoe het gaat. We geven veel positieve aanmoediging om vertrouwen op te bouwen. Na afloop bespreken we de resultaten en geven we tips voor mondverzorging.

Bij ons staat het comfort en de geruststelling van uw kind voorop, zodat ze met een glimlach en zonder angst terugkomen.

Start op jonge leeftijd

Het vroegtijdig bezoeken van de tandarts met uw kind heeft veel voordelen. Het helpt hen om vertrouwd te raken met de tandarts en eventuele angst te verminderen. Door regelmatig te komen, kunnen we problemen zoals gaatjes en tandvleesontstekingen vroegtijdig opsporen en behandelen, wat op de lange termijn gezondere tanden en tandvlees oplevert.

Bovendien leren kinderen op jonge leeftijd goede mondhygiënegewoonten, zoals het juiste poetsen en flossen. Dit legt de basis voor een leven lang gezonde tanden en een stralende glimlach. Bij Dental Care Glashaven zorgen we ervoor dat elk tandartsbezoek voor uw kind een positieve ervaring is.

Veel gestelde vragen

Ja,  tandartsbehandelingen voor kinderen tot 18 jaar volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Dit omvat periodieke controles, gebitsreiniging, vullingen en andere noodzakelijke behandelingen.

Wij adviseren om uw kind vanaf de leeftijd van 2 jaar mee te nemen naar de tandarts. Dit helpt hen om vertrouwd te raken met de tandartsomgeving en bevordert een goede mondgezondheid vanaf jonge leeftijd.

U kunt uw kind voorbereiden door uit te leggen wat er gaat gebeuren op een positieve en geruststellende manier. Het kan ook helpen om samen boekjes te lezen over tandartsbezoeken of te doen alsof u thuis een tandartsafspraak hebt, zodat uw kind weet wat het kan verwachten.