Algemene tandheelkunde

Algemene tandheelkunde / periodieke controle

Bij Dental Care Glashaven staan we klaar om voor uw mondgezondheid te zorgen, en daarbij horen natuurlijk ook de periodieke controles. Deze controles zijn belangrijk om uw tanden en tandvlees in topconditie te houden.

Tijdens zo’n afspraak kijkt de tandarts zorgvuldig naar uw mond en let op zaken zoals gaatjes, tandbederf, ontstekingen en de stand van uw tanden. Door regelmatig langs te komen, kunnen we eventuele problemen snel opsporen en behandelen, voordat ze groter worden.

Daarnaast geven onze tandartsen graag tips voor uw dagelijkse mondverzorging, zoals hoe u het beste kunt poetsen en flossen. Zo zorgen we er samen voor dat uw gebit gezond blijft.

De tandarts in Rotterdam

Bij Dental Care Glashaven heten we nieuwe patiënten van harte welkom. Bent u op zoek naar een tandarts? Wij heten u van harte welkom bij onze praktijk. Via onze website kunt u zich eenvoudig online inschrijven. Bent u al patiënt en wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. 

Close up of woman during dental check-up at dentist's office.

Werkwijze

Bij Dental Care Glashaven nemen we tijdens periodieke controles de tijd om uw gebit grondig te onderzoeken. We beginnen met een visuele inspectie van uw tanden en tandvlees, waarbij we letten op gaatjes, tandbederf en ontstekingen. Indien nodig maken we röntgenfoto’s om verborgen problemen op te sporen.

We controleren ook de stand van uw tanden en beoordelen eventuele slijtage. Tijdens de controle geven we advies over mondhygiëne en bespreken we uw poetstechniek en het gebruik van floss en tandenstokers.

Als er behandelingen nodig zijn, stellen we samen een behandelplan op. Regelmatige controles helpen om problemen vroegtijdig te signaleren en uw gebit gezond te houden.

Voordelen periodieke controle

Een periodieke controle bij Dental Care Glashaven biedt tal van voordelen voor uw mondgezondheid. Door regelmatig langs te komen, kunnen we problemen vroegtijdig opsporen en behandelen, voordat ze ernstiger worden. Dit bespaart u niet alleen pijn en ongemak, maar ook hogere kosten voor uitgebreide behandelingen in de toekomst.

Tijdens deze controles houden we uw gebit en tandvlees in topconditie, wat bijdraagt aan een frisse adem en een stralende glimlach. Bovendien kunnen we u adviseren over de beste mondhygiënepraktijken, zoals effectief poetsen en flossen, om uw gebit tussen de controles door gezond te houden.

Kortom, regelmatige periodieke controles zorgen voor een langdurig gezond en sterk gebit, verminderen het risico op ernstige mondproblemen en helpen u een mooie, zelfverzekerde glimlach te behouden.

Veel gestelde vragen

Periodieke controles helpen om tandheelkundige problemen vroegtijdig op te sporen en te behandelen, waardoor u pijn en hoge kosten voor uitgebreide behandelingen in de toekomst kunt voorkomen.

Wij raden aan om ten minste twee keer per jaar een periodieke controle te laten uitvoeren. Afhankelijk van uw mondgezondheid kan de tandarts adviseren om vaker te komen.

 

Tijdens een periodieke controle onderzoekt de tandarts uw gebit en tandvlees, controleert op gaatjes en tandvleesproblemen, en geeft advies over mondhygiëne. Indien nodig worden er röntgenfoto's gemaakt om verborgen problemen op te sporen.