Wortelkanaalbehandeling

Wortelkanaalbehandeling

Bij Dental Care Glashaven bieden we uitgebreide zorg voor uw mondgezondheid, waaronder specialistische behandelingen zoals een wortelkanaalbehandeling. Deze behandeling is essentieel om een geïnfecteerde tand te redden en verdere complicaties te voorkomen.

Tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijdert de tandarts het ontstoken of geïnfecteerde weefsel uit de wortelkanalen van de tand. Daarna worden de kanalen grondig gereinigd en gevuld om herinfectie te voorkomen. Dit proces helpt om pijn te verlichten en de natuurlijke tand te behouden.

Onze tandartsen gebruiken geavanceerde technieken en apparatuur om ervoor te zorgen dat de behandeling zo comfortabel mogelijk verloopt. Na de ingreep ontvangt u advies over de nazorg en het herstel. Door een wortelkanaalbehandeling bij Dental Care Glashaven te ondergaan, investeert u in de langdurige gezondheid van uw gebit.

Doctor points to filled root canal in dental x-ray

De tandarts in Rotterdam

Bij Dental Care Glashaven heten we nieuwe patiënten van harte welkom. Bent u op zoek naar een tandarts? Wij heten u van harte welkom bij onze praktijk. Via onze website kunt u zich eenvoudig online inschrijven. Bent u al patiënt en wilt u direct een afspraak maken? Neem dan contact met ons op via ons contactformulier. 

Close up of woman during dental check-up at dentist's office.

Wanneer een wortelkanaalbehandeling?

Een wortelkanaalbehandeling is noodzakelijk wanneer de pulpa, het zachte weefsel binnenin de tand, ontstoken of geïnfecteerd raakt. Deze situatie kan ontstaan door diepe cariës, herhaalde tandheelkundige ingrepen, of een barst of breuk in de tand.

Veelvoorkomende symptomen die wijzen op de noodzaak van een wortelkanaalbehandeling zijn:

  • Ernstige tandpijn
  • Gevoeligheid bij warme of koude dranken
  • Zwelling van het tandvlees rondom de tand
  • Verkleuring van de tand

Als u een of meer van deze symptomen ervaart, is het cruciaal om snel een afspraak te maken met uw tandarts. Een tijdige wortelkanaalbehandeling voorkomt verdere complicaties en helpt de natuurlijke tand te behouden.

Voordelen wortelkanaalbehandeling

Een wortelkanaalbehandeling kan veel voordelen bieden voor je mondgezondheid en algemeen welzijn. Hier zijn de belangrijkste voordelen van deze ingreep:

  1. Pijnverlichting: Het belangrijkste voordeel is het verlichten van de hevige tandpijn die wordt veroorzaakt door een ontstoken of geïnfecteerde pulpa. Na de behandeling verdwijnt de pijn meestal snel.

  2. Behoud van je natuurlijke tand: In plaats van de tand te trekken, maakt een wortelkanaalbehandeling het mogelijk om je natuurlijke tand te behouden. Dit helpt om je gebitsstructuur en kauwfunctie intact te houden.

  3. Voorkomen van verdere infectie: Door het geïnfecteerde weefsel te verwijderen en de wortelkanalen grondig te reinigen, voorkomt de behandeling dat de infectie zich verspreidt naar andere tanden en je tandvlees.

  4. Herstel van je kauwfunctie: Na een succesvolle wortelkanaalbehandeling kun je weer normaal kauwen en eten zonder pijn of ongemak.

  5. Betere mondgezondheid: Door de infectie te verwijderen en de tand te behouden, draagt de behandeling bij aan een betere algehele mondgezondheid en voorkomt het dat je later te maken krijgt met complexere en duurdere ingrepen.

  6. Esthetisch behoud: De behandeling helpt ook om het uiterlijk van je gebit te behouden. Na de wortelkanaalbehandeling kan de tand met een kroon worden bedekt, waardoor hij er weer natuurlijk uitziet.

Bij Dental Care Glashaven staan we klaar om je te helpen de voordelen van een wortelkanaalbehandeling te ervaren. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of om een afspraak te maken.

Veel gestelde vragen

Nee, dankzij moderne anesthesietechnieken is een wortelkanaalbehandeling meestal pijnloos. Je kunt enige gevoeligheid ervaren na de behandeling, maar dit verdwijnt meestal binnen een paar dagen.

De duur van de behandeling varieert, maar meestal duurt het één tot twee uur. In sommige gevallen kan een vervolgafspraak nodig zijn.

Na de behandeling kun je wat gevoeligheid of ongemak voelen. Dit is normaal en kan met pijnstillers worden behandeld. Je tandarts zal je instructies geven voor de nazorg en een vervolgafspraak plannen om de tand te herstellen met een kroon of vulling.